Verkkokauppa on suljettu toistaiseksi.

Ylellistä pellavaa

Pellava on ylellinen materiaali, jota on arvostettu kauneudesta ja kestävyydestään jo tuhansia vuosia. Pellavakasvin kuiduista valmistettua kangasta on käytetty vuosisatojen ajan korkealuokkaisten tekstiilien valmistuksessa. Tekstiilien liisäksi pellavaa käytetään yhä edelleen mm. kosmetiikka- ruoka-, sekä rakennusteollisuudessa. 

Mikä sitten tekee pellavasta ylellisen? 

Pellava on luonnostaan erittäin vahvaa ja kestävää, ja säilyy kauniina vuodesta toiseen. Lujuus ja pitkä käyttöikä ovat tärkeitä laadullisia ominaisuuksia. Luja kuitu vaatii kuitenkin useita työvaiheita ja työstäminen kuidusta kankaaksi tekee siitä  arvokkaampaa. Lisäksi pellava ei ole kovin yleinen viljelykasvi, ja sitä viljellään usein pienempiä määriä kuin muita kuituja, kuten puuvillaa. Pellava on laadukas kangas, joka tunnetaan jo mainituista kestävyydestä ja lujuudesta mutta myös imukyvystään ja hengittävyydestään. Nämä ja monet muut sen luontaiset ominaisuudet tekevät siitä aivan erityisen, premium-kankaan.

Pellavalakanat

Materiaalin hengittävyys ja viileä tuntu iholla sopii erityisen hyvin vaatteisiin ja vuodevaatteisiin. Pellava ei hiosta kuten monet tekokuidut ja sopii tästä syystä erityisesti kuumaan ilmastoon ja kesään. Toisin kuin tekokuidut, pellava ei myöskään sähköisty. Pellava on monella tapaa älykäs materiaali joka siirtää ylimääräisen kosteuden pois pitäen ihon kuivana ja ihanan viileänä. Moni mieltääkin pellavan vain kesätekstiilinä, mutta se toimii yhtä hyvin myös talvella. Kylmällä ilmalla pellava lämmittää ja tuntuu on pehmeältä ja miellyttävältä iholla. Se on myös hypoallergeeninen, eikä aiheuta ärsytystä vaan rauhoittaa ja hellii herkkää ihoa. Lue miksi pellava on erityisen hyvä materiaali herkälle iholle.

Kaunis ja ajaton klassikko

Kaunis ulkonäkö tekee pellavasta aivan erityisen. Yksi houkuttelevimmista puolista onkin sen luonnollinen, rouhea rakenne ja ainutlaatuinen himmeä kiilto. Pellava on samaan aikaan klassinen, ajaton ja hillitty mutta myös rento. Sen avulla on helppo luoda erilaisia tyylejä ja tunnelmia sisustukseen ja pukeutumiseen.

Inkivääri keittiöpyyhe

Ylelliset materiaalit ovat usein herkkiä ja vaativat erityistä hoitoa ja joskus jopa kuivapesua, mutta ei pellava. Pellava on erittäin helppohoitoinen ja suorastaan huoleton materiaali, joka vain paranee jokaisella pesukerralla. Pellavan hoitoon riittää yleensä oikea pesuaine, viileä ja runsas vesi. Lue lisää pellavanhoidosta.

Pellavalla on ainutlaatuinen imukyky. Tästä syystä se sopii myös kylpyhuoneen tekstiileihin erinomaisesti. Katso vinkit tunnelmalliseen kotispahan tästä. Pellava imee itseensä hurjan määrän vettä tuntumatta märältä ja epämiellyttävältä ihoa vasten. Se myös kuivuu erittäin nopeasti, jolloin pyyhkeet pysyvät raikkaina eivätkä muodosta epämiellyttäviä hajuja tai alustaa erilaisten bakteerien kasvulle. 

Poukama pellavapyyhkeet

Pellava on hurmaava, luonnollinen, ympäristöystävällinen ja sen lukemattomat ominaisuudet tekevät siitä lähes ikonisen materiaalin.

Etsitpä sitten kevyttä kesämekkoa tai viileitä lakanoita, ylellisiä kylpyhuoneen tekstiilejä, pellava on täydellinen valinta.