Nopea toimitus. Toimituskulut alkaen 5.90€. Ilmainen toimitus yli 150€ tilauksille.

Miksi pellavatekstiilit ovat erityisen hyvä valinta juuri herkälle iholle?

Pellava on täydellinen herkän ihon kumppani 

Pellavan luontaiset ominaisuudet ovat vertaansa vailla, joista erityisesti allergikot, kuiva- ja herkkäihoiset hyötyvät. Erilaisista iho-ongelmista kärsiville ei ole itsestään selvää mitä vaatteita pukea tai millaisissa vuodevaatteissa nukkua. Siksi erityisesti heidän kannattaakin valita pellavalakanat sekä suosia pellavaa myös pukeutumisessa. Myös muilla päivittäisessä käytössä olevilla tekstiileillä on väliä, kuten pyyhkeillä. Pellava on pehmeä ja miellyttävän viileä ihoa vasten eikä se ärsytä herkkää ihoa. Pellavatekstiilit ovat herkän ihon valinta ja se sopii myös perheen pienimpien iholle. Tässä muutamia syitä miksi. 

Uskomaton imukyky 

Suihkun ja kylvyn jälkeen iho on herkimmillään, kostea ja pehmentynyt. Pellavapyyhkeet ovatkin parasta ihollesi juuri suihkun tai kylvyn jälkeen. Pellava kuivaa hellästi mutta ei ärsytä tai kuivata ihoa liikaa. Helli siis herkkää ihoa pellavapyyhkeillä ja kylpytakilla. 

Kuvassa Luoto pellavapyyhe, Maininki pellavakylpytakki ja Bambu kestopuhdistuslaput. kuva: @byvilmaa

Hypoallergeeninen pellava

Luontaisen hypoallergisuuden ansiosta pellava sopii erityisesti erilaisista iho-ongelmista kärsiville sekä perheen pienimpien herkälle iholle. Pellava on hengittävä luonnonkuitu ja sen oma mikroilmasto, lämpö-kosteustasapaino rauhoittaa ihoa.  Pellavan pH on neutraali ja lähellä ihon omaa pH arvoa. Kaikki tämä on luontaisia pellavalle, sinun  tarvitsee vain kietoutua lempipellavapyyhkeeseen ja nauttia näistä ominaisuuksista! 

Pellavapyyhe hellii ja hoitaa

Herkkä ja allerginen iho tarvitsee hellää hoitoa ja puhtaita materiaaleja. Kostea kylpyhuone on mikrobeille loistava kasvualusta mikä voi entisestään heikentää ihon kuntoa. Tästä syystä nopeudesta on etua. Pellava tunnetaan hyvästä imukyvystään mutta yhtä tärkeä ominaisuus on myös sen kyky kuivua nopeasti.  Yksinkertaisesti, pellava on vähemmän altis bakteereille, jolloin se on myös ihoystävällisempi valinta.

Lempeimmät lakanat

Paitsi pyyhkeissä, pellava on loistava materiaali myös vuodevaatteissa. Pellava imee itseensä kosteutta ja siirtää kehon ylimääräistä lämpöä poispäin. Tästä syystä pellavalakanat ovat ihanan viileät ihoa vasten ja miellyttävät nukkua. Pellava muodostaa iholle ideaalin kosteustasapainon jonka ansiosta sillä on erityinen ihoa rauhoittava vaikutus. 

Kuvassa Unelma pellavalakana

Hengittävä pellava ehkäisee hikoilua, joka edesauttaa bakteerien ja epäpuhtauksien muodostumista etenkin kasvojen iholla. Suosi kasvojen ihonhoidon rinnalla pellavatyynyliinoja puuvillan ja synteettisten tekstilikuitujen sijaan. 

Pellavatekstiilit, kuten muutkaan kuidut eivät paranna ihosairauksia, mutta ne helpottavat niiden oireita eivätkä aiheuta lisä-ärsytystä.

100% sertifioitua eurooppalaista pellavaa

Pellavian tuotteissa käytetyt kankaat kudotaan ja värjätään Liettuassa ja niillä on Öko Tex 100 Standard -sertifikaatti. Se takaa ettei tuotteen valmistuksen aikana ole käytetty,  eikä lopputuotteessa ole ihmiselle tai ympäristölle haitallisista kemikaaleja.