Nopea toimitus. Toimituskulut alkaen 5.90€. Ilmainen toimitus yli 150€ tilauksille.

Pese, kuivaa ja petaa

Helppo ja huoleton pellava

Pellava on lähes ikoninen materiaali ja sen lukemattomat ominaisuudet ovat vertaansa vailla.  Pellavan helppohoitoisuuteen ja kauniiseen tekstuuriin on helppo rakastua. Pellava on luonnostaan antibakteerinen joten sen puhdistamiseen ei tarvita korkeita pesulämpötiloja. Pesu viileämmässä vedessä on myös ekologisempaa. 

Kuvassa: kuivausrumpupallot ja Inkivääri pellavapyyhe 45x65cm värissä Hiekka

Luja ja vastustamattoman pehmeä

Pellava on erittäin vahva kuitu joka paranee jokaisella pesukerralla. Vältä kuitenkin pellavan vääntämistä märkänä.

Pellavatekstiilimme on pesty ennen ompelua joten niiden kutistuvuus on erittäin pieni, max 3%. Esipesu tekee pellavalakanoistamme myös vastustamattoman pehmeät.

Pese pellavatuotteet miedolla pesuaineella 40 asteessa. Tarvittaessa 60 asteessa. Pellava on erittäin imukykyinen ja imee itseensä runsaasti pesuvettä. Jätä kone vajaaksi tai vaihtoehtoisesti kastele pellavatekstiilit ennen pesua.

Pehmeä pellava ei erillistä huuhteluainetta kaipaa. Se tukkii kuidun ja kangas menettää imukykynsä. Jos kuitenkin haluat pehmentää pyykin, käytä pyykkietikkaa etenkin jos alueesi vesi on kovaa. Pyykkietikka on myös huuhteluainetta ekologisempi vaihtoehto.

Kuvassa Unelma pellavalakana 230x270cm

Paras tapa on kuivata narulla, mutta pellavan voi kuivata myös kuivausrummussa miedolla lämmöllä. Jätä pellava aina hiukan kosteaksi. 

Pellava on luonnonkuitu ja siitä irtoaa jonkin verran nukkaa ensimmäisten pesukertojen aikana. Suosittelemmekin pesemään pellavan aluksi erillään muusta pyykistä. 

Pellavan silitys on täysin makuasia. Osa meistä rakastaa sileitä lakanoita ja osalle taas pienet rypyt ovat kauniita. Mikäli silität tai mankeloit pellavaa niin tee se kankaan ollessa vielä kostea. Pieniin painaumiin auttaa pelkkä suihkaus suihkupullosta.

Pese, kuivaa ja petaa yhä uudestaan ja uudestaan. Ihanan helppoa, vai mitä?