Nopea toimitus. Toimituskulut alkaen 5.90€. Ilmainen toimitus yli 150€ tilauksille.

Pellava on todellinen hyötykasvi

 

Latinankielinen nimi Linum Usitatissimus eli hyödyllisin kiteyttää hyvin pellavan monipuolisuuden. Pellava on todellinen hyötykasvi jonka tuotannossa kasvista käytetään kaikki osat lukuunottamatta juuria. Mitään ei siis heitetä hukkaan. Siemenet ja öljy menevät mm. ruoka-ja kosmetiikkateollisuudelle, jopa siementen puristusjäte hyödynnetään eläinten rehuksi. Varresta saatava kuitu taas päätyy tekstiiliteollisuudelle. Paitsi hyötykäyttöön, pellavaa viljellään paljon myös maanparannus- ja maisemointikasvina.

Hellä sinulle ja luonnolle

Pellava on paitsi monipuolinen myös ekologinen. Kasvatuksesta muodostuva hiilijalanjälki on erittäin pieni. Pellavakasvin viljelyssä ei tarvita lainkaan torjunta- tai lannoite aineita. Se viihtyy ravintoköyhässä maassa ja kasvattamiseen kuluu vähemmän vettä moneen muuhun kangaskuituun verrattuna.

Pellavian malliston kaikissa pellavatuotteissa käytetetään STANDARD 100 by OEKO-TEX® -pellavaa, joka tarkoittaa sitä ettei lopputuotteissa ole terveydelle tai ympäristölle haitallisia kemikaaleja. Pellava on siis hellä paitsi luonnolle myös sinulle ja perheen pienimpien iholle.