Nopea toimitus. Toimituskulut alkaen 5.90€. Ilmainen toimitus yli 150€ tilauksille.

Miksi ostaa pellavaa puuvillaan sijasta?

Pellava – ajatonta kauneutta

Pellava on yksi vanhimmista kuiduista ja sitä on käytetty vaatteiden valmistukseen Egyptissä jo n. 5000 e.a. Valmiiksi vaatteeksi pellava käy läpi monta käsityövaihetta jonka vuoksi sitä pidettiin alkuun luksustuotteena. Suomessa pellavaa on viljelty kivikaudelta asti ja se  on ollut tärkeä kuitukasvi 1900-luvun alkuun saakka.

Lähes kaikki tekstiilit Suomessa on aikanaan valmistettu pellavasta. Vaikka teollistumisen myötä pellavan työstäminen on helpottunut, on kuidun käsittelyssä edelleen useita vaiheita joita ei voida täysin koneellistaa. Pellava on arvokkuudestaan huolimatta säilyttänyt asemansa tekstiilien keskuudessa lukuisten ominaisuuksiensa vuoksi ja sitä osataan arvostaa tänäkin päivänä. Pellava on kestävä, ajaton ja lähes ikoninen materiaali.

Kaunis ja klassinen pellava on parhaimmillaan juuri kodintekstiileissä. Himmeä kiilto ja elävä pinta tekee siitä mielenkiintoisen ja samalla luonnollisen sekä helppohoitoisen sisustusmateriaalin.  

 

Kuvassa Maininki pellavakylpytakit

 

Kestävyys

Yksi pellavan parhaimmista ominaisuuksista on sen kestävyys. Pellava on luonnon vahvimpia kuituja. Oikein hoidettuna pellavatekstiilit kestävät jopa vuosikymmeniä sukupolvelta toiselle ja materiaali vain paranee käytön myötä. Pellava kestää myös korkeitakin pesulämpötiloja, mutta ne eivät ole tarpeen. Luontaisesti antibakteerinen pellava puhdistuu jo 40 asteessa. Vinkkejä pellavan pesuun ja hoitoon sekä pitkään ikään löydät täältä.

Kestävyytensä vuoksi pellava on ympäristöystävällinen valinta, koska tuotteen elinkaari on erittäin pitkä. Pitkän käyttöikänsä ansiosta pellava on myös yllättävän kustannustehokas valinta, vaikka pellavatekstiilien hinnat ovatkin yleisesti puuvillatekstiilejä korkeammat. Valitessasi pellavan teet siis hyvää luonnolle, mutta myös pitkällä aikavälillä kukkarollesi.

 

Ympäristöystävällisyys

Pellavakankaiden värjäyksessä käytetään perinteistä eurooppalaista värjäystapaa jossa on mahdollisimman vähän kemikaaleja. Kaikki pellavatuotteemme on valmistettu ympäristöystävällisesti kasvatetusta 100% pellavakuidusta. Pellavatuotteillamme on myös oeko Tex- sertifikaatti joka tarkoittaa ettei lopputuotteissa ole terveydelle haitallisia kemikaaleja. Pellavian pellavalakanoissa ja pellavapyyhkeissä värimaailma on luonnonläheinen, utuinen ja ajaton. Hillityt värit nostavat pellavan luonteen ja tekstuurin paremmin esiin.

 

Hengittävyys ja hypoallergeenisuus

Ennen pellavatekstiilit olivat karkeita ja vaativat useita pesu- ja käyttökertoja ennenkuin niiden todellinen luonne paljastui. Pellavian kankaat ovat valmiiksi kivipestyjä jolloin materiaali on miellyttävä ihoa vasten eikä tuote kutistu pesussa. Luonnonkuitu on hengittävä hypoallergeeninen ja sillä on myös antibakteerisia ominaisuuksia.

Pellavaa imee itseensä kosteutta ja siirtää kehon ylimääräistä lämpöä poispäin. Tästä syystä pellavalakanat ovat ihanan viileät ja miellytävät nukkua. Pellavan hypoallergeenisten ominaisuuksien ansiosta sopii erityisesti erilaisista iho-oireista kärsiville sekä perheen pienimpien herkälle iholle. Pellavalla on luontaisesti neutraali pH ja pellavan oma mikroilmasto, lämpö-kosteustasapaino rauhoittaa ihoa.

 

Kuvassa Haave pellavapussilakana ja Toive pellavatyynyliina, väri Hahtuva.

Toisin kuin puuvilla, pellavan viljelyssä ei tarvita keinokastelua tai torjunta-aineita. Ekologista ja varsin helppohoitoista pellavaa käytetään usein myös maanparannuskasvina. Pellava on ympäristöystävällinen luonnonkuitu joka on hellä paitsi luonnolle myös iholle.

Pellava on erittäin imukykyinen, se ei säilö kosteutta itseensä kuten puuvilla vaan kuivuu erittäin nopeasti. Tästä syystä pellavapyyhkeet ovat miellyttäviä käyttää ja ottaa mukaan matkalle. 

Kuvassa Luoto pellavapyyhkeet, väri Vanilja

Lue lisää pellavan monipuolisuudesta Pellavian blogista.

Vastuullisuus

Pellavian tuotteissa käytetyn pellavan tuotantoprosessi tapahtuu Liettuassa (kehräys, kudonta, värjäys ja ompelu). Liettuassa on pitkät perinteet niin pellavan kasvatuksesta kuin tekstiilituotannosta. Tuotannon eettisyyden ja vastuullisuuden seuranta, kuten esimerkiksi palkkaus ja työolojen valvonta on helpompaa EU:n sisällä. Samalla eri maiden välinen rahti tuotantoprosessin aikana jää pois, ja pystymme minimoimaan tuotteidemme hiilijalanjälkeä entisestään.

Visio eettisestä ja kestävästä tuotannosta on liiketoimintamme keskiössä. Haluamme kunnioittaa ihmisiä ja ympäristöä kaikessa tekemisessä. Pellavian pyrkimys on luoda laadukkaita tuotteita vastuullisella ja kestävällä tavalla. Haluamme omalla panoksellamme, sekä esimerkillämme kannustaa vastuulliseen sisustamiseen sekä kuluttamiseen slow fashion ja low waste- periaatteita noudattaen.