Verkkokauppa on suljettu toistaiseksi.

Usein kysyttyä pellavasta

Kuvassa Luoto pellavapyyhkeet

Meille Pellaviassa materiaalin alkuperän lisäksi tärkeää on korkea laatu, kauneus. Pellava on erittäin monipuolinen kuitu, jonka ominaisuudet ovat vertaansa vailla.  Pellavatekstiileistä ja pellavasta kysytään paljon ja siksi me olemme koonneet vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin pellavasta. 

Onko pellava karheaa?

Kyllä ja ei. Luonnostaan pellava on karheaa. Pellava pehmenee pesu pesulta ja sen ominaisuudet vain paranevat käytössä. Pellavakuidusta saadaan karkeampaa rohdinpellavaa ja hienoa aivinaa. Hienompi, aivina on valmiiksi pehmeämpää ja näin ollen loistava kuitu erityisesti vaatteisiin, lakanoihin, pyyhkeisiin ja keittiötekstiileihin. Pellavian tuotteet on esipesty ihanan pehmeiksi, siksi ne tuntuvat ihanilta jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Onko pellava kestävää?

Pellava on erittäin kestävää. Se on yksi vahvimmista luonnonkuiduista maailmassa. Puuvillaan verrattuna, pellava on noin kolme kertaa kestävämpää. Oikein hoidettuna pellava kestää käytössä vuosikymmeniä.

Miten pellava eroaa puuvillasta?

Puuvilla ja pellava ovat äkkivilkaisulla hyvin samanlaisia materiaaleja. Molemmat ovat luonnonkuituja ja kasvikuituja. Pellava on tekstuuriltaan kuitenkin puuvillaa rouheampi ja eläväpintainen. Toisin kuin puuvillassa, pellavassa on myös kauniin himmeä kiilto. Pellava on paitsi kestävämpää kuin puuvilla, sen hiilijalanjälki on myös pienempi kuin puuvillan. Pellavan viljely ei vaadi lainkaan keinokastelua ja sen tuotannossa kaikki kasvin osat otetaan käyttöön. Pellava imee kosteutta paremmin kuin puuvilla ja se myös kuivuu puuvillaa nopeammin. 

Kutistuuko pellava?

Kyllä kutistuu ensimmäisissä pesuissa 5-7%. Pellavian tuotteet ovat tästä syystä pesty ennen ompelua jolloin kutistuvuus on enintään 3%.

Kestääkö pellava korkeita pesulämpötiloja?

Kestää, mutta pellava puhdistuu hyvin jo 40 asteessa. Pellava on itsessään antibakteerinen kuitu joka hylkii likaa. Näistä syistä korkea pesulämpötila ei ole tarpeen, vaan suositellaan pesemään viileämmässä ja ennen kaikkea väljässä vedessä. Lue lisää pellavan hoito- ja pesuohjeista täältä

Pitääkö pellava silittää?

Silittäminen ei ole välttämätöntä. Pellavan luonne on juuri sen rennoissa rypyissä. Jos kuitenkin haluat silittää pellavaa, käytä höyrytoimintoa ja silitä pellava kosteana.

Miksi kannattaa valita pellavalakanat? 

Pellavalakanat ovat täydelliset vuodenajasta riippumatta. Pellavalakanat ovat miellyttävän viileät kesäkuumalla ja lämmittävät kylminä talviöinä. Pellavakuitu on erittäin imukykyinen. Pellava sitoo itseensä tehokkaasti ylimääräistä kosteutta tuntumatta märältä.  Pellava myös kuivuu nopeasti, tuntuen miellyttävältä ihoa vasten. Pehmeä pellava sopii erityisesti herkkäihoisille hypoallergisuutensa vuoksi. Pellava on hellä ja pehmeä iholle.

Miksi pellava on kallista?

Vaikka pellava tekee vahvaa paluuta, se mielletään edelleen luksuksesi. Pellava on vahva kuitu ja sen työstämiseen tarvitaan useita työvaiheita kasvikuidusta langaksi ja edelleen kankaaksi. Osaa työvaiheista ei vieläkään ole täysin koneellistettu. Pellava on kestävä materiaali joka kestää käytössä vuosia. Pellava on ripaus luksusta,  eettiinen valinta ja sijoitus.

Ärsyttääkö tai kutittaako pellava?

Ei ärsytä tai kutita. Vaatteissa, pyyhkeissä ja vuodevaatteissa käytetään pehmeää ja hienointa pellavakuitua, eli aivinaa. Pellava pehmenee ja sen ominaisuudet vain paranevat käytössä entisestään. Pellavian tuotteet on esipesty mikä tekee niistä entistä pehmeämmät ja miellyttävät ihoa vasten. Laadukkaat pellavalakanamme ovat avain lempeisiin uniin.

 

Jos jokin asia jäi vielä vaille vastausta, kerro se meille, vastaamme mielellämme. Kirjoita kysymyksesi meille osoitteeseen info@pellavia.com