Nopea toimitus. Toimituskulut alkaen 5.90€. Ilmainen toimitus yli 150€ tilauksille.

Nuku hyvin, palaudu hyvin

Unesta puhutaan paljon tänä päivänä ja sen hyvää tekeviin vaikutuksiin on alettu kiinnittää entistä enemmän huomiota. Arkemme on nykyään hektistä ja täynnä aistiärsykkeitä. Niinpä palautumisen tarve korostuu riittävän suoritus- ja keskittymiskykymme sälyttämiseksi. Uni itsessään on tärkeää mutta unen tulisi ennen kaikkea olla laadukasta ja palauttavaa. Hyvälaatuisella unella on mm. vastustuskykyä, aineenvaihduntaa, aivojen toimintaa parantavia vaikutuksia. Tarvitsemme aikaa rauhoittua ja levätä jotta kehomme saa palautua ja uusiutua. 

Kerromme muutamia vinkkejä, kuinka luot makuuhuoneesta rentoutumisen keitaan ja parannat samalla unenlaatuasi.

Tilaa hengittää 

Syksy ja talvi tuovat luontaista pimeyttä, joka auttaa nukahtamisessa. Mutta erityisesti keväällä ja kesällä kun valon määrä kasvaa nukahtaminen voi olla vaikeaa. Pimeys auttaa kehoa rentoutumaan ja vaikuttaa myönteisesti melatoniinituotantoomme. Vuodenajasta riippumatta makuuhuoneessa kannattaa satsata kunnollisiin pimennysverhoihin ja pehmentää valaistusta lämpimän sävyiseksi. 

Pidä makuuhuone siistinä. Karsi turhat esineet ja huonekalut makuuhuoneesta. Seesteinen ja tilava huone rauhoittaa ja kutsuu rentoutumaan. Säännöllinen siivous, puhtaat lattiat ja pinnat pitävät huolen hyvästä huoneilmasta. Älä unohda sängynalustaa, se olisi hyvä puhdistaa säännöllisesti.

Makuuhuone on hyvä pitää muutaman asteen muita huoneita viileämpänä. Liian kuumassa nukkuminen heikentää unenlaatua. Nukkuessa kehon lämpötila laskee hieman, joten alhaisempi lämpötila sopii monelle nukkujalle paremmin. Ihanteellinen lämpötila on noin 19–21 astetta, itsellesi sopivimman lämpötilan löydät kokeilemalla. Muista myös hyvä tuuletus, raikkaassa ilmassa on parempi nukkua. Huonekasveilla voit myös parantaa huoneilman laatua. Kasvit paitsi puhdistavat, myös tuovat kosteutta sisäilmaan. Lisäksi ne tuovat rentoa tunnelmaa ja kodikkuutta. Vihreä väri on viesti luonnollisuudesta, rauhasta ja seesteisyydestä. 

Maksimoi mukavuus

Puhtaat, vastavaihdetut lakanat ovat arjen pieniä iloja. Kauniisti sijattu vuode on paitsi kutsuva, mutta varsinaiseen unenlaatuun ja nukkumismukavuuteen voit vaikuttaa laadukkailla materiaalivalinnoilla. Vuodetekstiileissä kannattaa suosia hengittäviä luonnonmateriaaleja. Luonnonmateriaalit eivät hiosta tai ärsytä ihoa eivätkä sähköisty. Pellava on parhaimmillaan juuri vuodetekstiileissä. Se imee pois turhan kosteuden ja niissä on miellyttävä nukkua. Pellava on myös kestävä materiaali joka auttaa sinua nukkumaan hyvin vuodesta toiseen.

Myös värivalinnoilla on merkitystä. Vaikka valon määrän väheneminen syksyä ja talvea kohti tuntuukin usein ankealta, tummat sävyt auttavat rentoutumaan ja nukahtamaan nopeammin. Varsinkin valoisaan aikaan.

Unelma pellavalakana

Raikas ja levollinen

Jätä kirkkaammat värit olohuoneeseen ja työhuoneeseen tms. huoneisiin, joissa tulee olla aktiivisempi ja hereillä. Valitse tummat vuodevaatteet kutsuvan ja rauhallisen tunnelman luomiseksi. Vaihda lakanat säännöllisesti. Raikkaat lakanat pitävät sängyn hyväntuoksuisena ja kutsuvana. Muista pestä välillä myös peitot, tyynyt, patja ja muut huoneen tekstiilit. Hyödynnä myös talven pakkasia ja tuuleta vuodevaatteet. 

Tunnelman tuojat

Rauhoittavaa ja rentoa tunnelmaa makuuhuoneeseen tuot erilaisilla kynttilöillä. Laita kaunis kynttilä tai tuoksukynttilä yöpöydälle pienelle alustalle ja nauti sen pehmeästä ja lämpimästä valosta. Tuoksukynttilöihin kannattaa valita rauhoittavia tuoksuja kuten metsäiset ja hieman mausteiset tuoksut. Älä kuitenkaan jätä kynttilää ilman valvontaa. 

Jos tuoksukynttilät eivät ole sinun juttusi, voit kokeilla aromaterapiaa eteeristen öljyjen avulla. Voit käyttää diffuuseria, tyynylle suihkutettavaa öljyä tai huonetuoksuja. Rauhoittavina tuoksuina pidetään erityisesti kamomillaa, kanelia, laventelia. Kokeilemalla löydät oman suosikkisi. Vaikka erilaiset tuoksut auttavat joitakin meistä rauhoittumaan ja nukkumaan paremmin, ne eivät sovi kaikille. Tuuletus ja raikas huoneilma sopii. Jos olet herkkä tuoksuille ja hajusteille, jätä ne pois makuuhuoneesta ja pese vuodetekstiilisi hajusteettomalla pesuaineella.

Lempeästi levolle

Sulje älylaitteet ja keskity mieluummin hyvään kirjaan. Pidä muutama kirja yöpöydällä, oli se sitten romaani tai tietokirja. Lukeminen rauhoittaa ja saattelee aivomme irti päivän kuormituksista ja stressistä. Lukeminen myös kehittää mielikuvitusta ja luovuutta. Vaikka kirja alun perin olisikin auttamassa nukahtamisessa voi se parhaimmillaan olla rentouttava harrastus ja irtiotto arjesta.

Toive pellavatyynyliina

Viimeinen silaus

Lisää makuhuoneeseen tunnelmaa huovilla ja koristetyynyillä. Päivällä makuuhuone on kiva sijata kauniilla päiväpeitolla ja viimeistellä kutsuvaksi koristetyynyillä. Suosi näissäkin tekstiileissä luonnonmateriaaleja kuten villaa, pellavaa tai puuvillaa. Erilaiset viltit ja huovat antaa lisälämpöä sisustukseen ja niihin on mukava kääriytyä kylminä iltoina hyvän kirjan kanssa.